Боровик та партнери подає патентну опозицію щодо заявки на патент на препарат Sovaldi проти гепатиту C

Компанія БОРОВИК ТА ПАРТНЕРИ спільно з Всеукраїнською мережею ЛЖВ взяли участь у всесвітній ініціативі по оскарженню патентів і патентних заявок на препарат Sovaldi (софосбувір) для лікування гепатиту С.

Компанія Гілеад Саєнсиз, власник і заявник щодо групи патентів на софосбувір, дозволила виробниками генеричних лікарських засобів продавати софосбувір в 91 країні, що розвиваються. Однак цей перелік не включає Україну, а також Аргентину, Бразилію, Китай і Росію. Це може призвести до невиправдано високих цін на лікування гепатиту С в таких країнах, що, в свою чергу, обмежує кількість осіб, які отримують допомогу на лікування з боку держави і громадських організацій. Таким чином активісти прагнуть запобігти отриманню патентів в цих країнах, в основному, через відсутність новизни в порівнянні з речовинами, розкритими в інших заявках на патенти.

БОРОВИК ТА ПАРТНЕРИ, отримавши від патентного відомства України матеріали відповідної патентної заявки, проаналізували їх, підготували і подали від імені Всеукраїнської мережі ЛЖВ патентну опозицію.